Професионали стоматологични услуги от доктор Демирова

Грижи за детските зъби

Грижи за детските зъби

Грижата за зъбите при децата

… трябва да започне от най-ранна детска възраст с пробива на първото зъбче. Основна грижа на родителите е да създадат навици на правилна устна хигиена. Редовното посещение при стоматолог за профилактични прегледи е важно! Работата с деца е трудна и най-често неприятни преживявания на стоматологичния стол в ранна възраст оставят чувство на страх за цял живот. Съществуват различни методи за предпазване на временните и особено на постоянните зъби от развитието на болестни процеси.

Силанизиране – извършва се при кътници и предкътници след техния пробив. Представлява покритие на най-вдлъбнатите части от дъвкателната повърхност, които са особено податливи на развитието на кариес. Използват се специални материали, наречени силанти. Процедурата е лесна и бърза и осигурява надеждна защита.

Профилактичните процедури се извършват бързо и най-важното – не са свързани с никаква болка! Ефективно предпазват зъбите от заболявания и създават положително отношение на децата към стоматолога. Препоръчително е да се провежда редовна профилактика, за да се избегнат по-сложни манипулации, свързани с неприятни усещания.

One Response to Грижи за детските зъби

  1. Pingback: Дентална клиника “Денита” Варна | Здравен Каталог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.